Heropstart permanenties wijk-werken

Beste wijk-werker, beste gebruiker,

Vanaf volgende week starten we opnieuw met onze permanenties. We kijken ernaar uit jullie terug te mogen ontvangen in de verschillende kantoren. Per gemeente hebben we vaste permanentiemomenten waarop je zonder afspraak kan langskomen. Op de andere dagen kan je bij ons terecht op afspraak of kan je ons via telefoon en e-mail bereiken.

Contacteer de wijk-werkbemiddelaar van jouw gemeente:

Halle

Sociaal Huis
Auguste Demaeghtlaan 38
1500 Halle

 • Permanentie zonder afspraak: woensdag 13u30-16u
 • Andere momenten: maak een afspraak, contacteer Christina of Stacy
 • Christina Wouters dinsdag t.e.m. vrijdag bereikbaar: 02/361 05 03, 0470/66 51 74, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Stacy Vandervelden maandag, woensdag & donderdag namiddag bereikbaar 02/361 05 03, 0470/11 26 04, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beersel

OCMW
Torleylaan 13
1654 Huizingen

 • Permanentie zonder afspraak: donderdag 9u30-12u
 • Andere momenten: maak een afspraak, contacteer Christina
 • Christina Wouters dinsdag t.e.m. vrijdag bereikbaar: 02/361 05 03, 0470/66 51 74, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sint-Pieters-Leeuw

Negenhof
Sint-Stevensstraat 62
1600 Sint-Pieters-Leeuw

 • Permanentie zonder afspraak: woensdag 9u30-12u
 • Andere momenten: maak een afspraak, contacteer Brigitte
 • Brigitte Jacobs maandag t.e.m. donderdag bereikbaar: 0470/66 51 73, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dilbeek

OCMW
Itterbeeksebaan 210
1701 Itterbeek

 • Permanentie zonder afspraak: maandag 9u30-12u
 • Andere momenten: maak een afspraak, contacteer Brigitte
 • Brigitte Jacobs maandag t.e.m. donderdag bereikbaar: 0470/66 51 73, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken E-mailadres

Wijk-werken in een nieuw jasje

Bij het uitvoeren van tuinopdrachten of herstellingswerken kunnen je kleren al eens beschadigd raken. Van daaruit groeide het idee om T-shirts te laten maken die wijk-werkers kunnen dragen tijdens het uitoefenen van hun taken. We kozen voor een stevige stof die tegen een stootje kan.

Via de T-shirts willen we niet alleen onze wijk-werkers van degelijke werkkleding voorzien maar tegelijkertijd ook onze werking wat breder bekendmaken. Wie weet zie jij binnenkort een van onze wijk-werkers aan het werk in hun nieuw T-shirt!

tshirtsT shirts definitief voorT shirts definitief achter

Afdrukken E-mailadres

Heropstart wijk-werken bij particulieren

Geplaatst op 15 mei 2020

Beste gebruiker,

Beste wijk-werker,

Goed nieuws! Vanaf vandaag verdelen we de veiligheidspakketten aan onze wijk-werkers en kan het wijk-werken bij natuurlijke personen opnieuw starten.

De wijk-werkers ontvangen in dit pakket mondmaskers, desinfecterende handlotion en beschermende handschoenen.

Om een zo veilig mogelijke heropstart na te streven, willen we zowel aan gebruikers als aan wijk-werkers vragen om de ‘Tips om jezelf en je omgeving te beschermen tegen het coronavirus COVID-19' te respecteren (zie tips in onderstaand nieuwsitem).

Let wel: het wijk-werken bij u als particuliere gebruiker kan enkel terug van start gaan op voorwaarde dat jouw wijk-werker over zijn pakket met beschermmiddelen beschikt! Naast vandaag organiseren we volgende week maandag en woensdag eveneens afhaalmomenten voor onze wijk-werkers.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Het wijk-werkenteam 

Afdrukken E-mailadres

Binnenkort heropstart wijk-werken bij particulieren

Geplaatst op 7 mei 2020

Beste wijk-werker,                                                                                                        

Beste gebruiker,

De komst van het coronavirus heeft een grote impact gehad op onze werking en onze diensten. Sinds 25 maart werd het wijk-werken bij particulieren stopgezet omwille van de corona-epidemie.

Dit is gelukkig niet voor lang meer! Momenteel zijn we druk in de weer om voorbereidingen te treffen om binnenkort een veilige opstart van onze dienstverlening voor iedereen te garanderen.

We willen in eerste instantie wijk-werkers en gebruikers informeren met tips om jezelf en je omgeving te beschermen tijdens de wijk-werkactiviteiten. Je vindt ze onderaan dit nieuwsitem terug.

Lees de tips aandachtig en contacteer je bemiddelaar wijk-werken als je vragen hebt!

In tweede instantie zijn we op dit ogenblik volop bezig met het samenstellen van een veiligheidspakket voor onze wijk-werkers. In dat pakket zullen mondmaskers en een handgel aangeboden worden aan onze wijk-werkers.

Van zodra dit klaar is en onze wijk-werkers over hun veiligheidspakketten beschikken, zal wijk-werken bij particulieren opnieuw van start mogen gaan! Onze bemiddelaars wijk-werken zullen zowel wijk-werkers als gebruikers contacteren voor effectieve ingang van heropstart.

Jammer genoeg kunnen we jullie nu nog niet vertellen voor welke datum dat precies zal zijn en we willen ons hiervoor alvast excuseren. We stellen wel alles in het werk om dit spoedig te organiseren.

We beseffen dat we al heel wat geduld van jullie gevraagd hebben en hopen op begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

Alvast tot binnenkort!

 

 

 

Afdrukken E-mailadres

Verlenging geldigheidsduur wijk-werkcheque omwille van corona

Geplaatst op 16 april 2020

Omwille van de coronamaatregelen heeft de Vlaamse regering beslist om voor alle wijk-werkcheques aangekocht tot en met 13/03/2020 de geldigheidstermijn te verlengen met drie maanden.

Voor alle cheques met een vervaldatum vanaf 12/03/2020 tot en met 12/06/2020 geldt een nieuwe geldigheidsduur van vervaldatum plus drie maanden. Voor alle andere cheques wordt niets voorzien.

Wijk-werkcheques kunnen zowel gebruikt als teruggestuurd worden aan Edenred. In dat laatste geval ontvangt u 70% van de aanschafprijs.

Edenred zal op zijn platform u verder op de hoogte houden van de meest recente ontwikkelingen hierrond.

Afdrukken E-mailadres

Invoering addendum bij gebruikersovereenkomst wijk-werken

Geplaatst op 15 april 2020

Belangrijk: het addendum bij de wijk-werken gebruikersovereenkomst is van toepassing op gebruikers die een gebruikersovereenkomst aangingen vóór 09/01/2020. Gebruikers die sinds deze datum zich inschreven bij wijk-werken Zuidwest Rand ontvangen automatisch de meest recente versie van de overeenkomst.

Beste gebruiker,

Vorige maand brachten wij u per brief op de hoogte van het nieuwe addendum bij uw bestaande wijk-werken gebruikersovereenkomst.

In het addendum staan voornamelijk een aantal kleine verduidelijkingen en toevoegingen op de oorspronkelijke overeenkomst.

Vanaf vandaag, 15 april 2020, is het addendum van toepassing. Voor de artikels die niet gewijzigd werden, blijven onze eerdere overeenkomsten van kracht.

Indien u vragen heeft, kan u steeds bij ons terecht.

Dit nieuwsitem wordt beschouwd als communicatie naar alle gebruikers voor wie het addendum van toepassing is.

Afdrukken E-mailadres

Stopzetting wijk-werkactiviteiten bij particulieren, bij rechtspersonen kan wijk-werken wel nog

Geplaatst op 25 maart 2020

Beste gebruiker,

Beste wijk-werker,

De organisator van wijk-werken Zuidwest Rand heeft beslist om alle wijk-werkactiviteiten bij natuurlijke personen stop te zetten vanaf heden.

Wat betreft rechtspersonen kunnen de wijk-werkactiviteiten wel blijven doorgaan op voorwaarde dat de gebruiker zelf alle veiligheidsmaterialen ter beschikking stelt én de veiligheidsvoorschriften om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, naleeft. Neem hiervoor contact op met de wijk-werkcoördinator van Zuidwest Rand.

Deze beslissing geldt tot intrekking.

Draag goed zorg voor jezelf en voor elkaar!

De wijk-werkcoördinator Zuidwest Rand

Nele De Munck

Afdrukken E-mailadres

Bereikbaarheid wijk-werken in tijden van corona: enkel telefonisch en via e-mail

Tot en met 3 april worden alle permanentiemomenten voor wijk-werken geannuleerd. Je kan in deze periode evenmin langskomen op afspraak. Voor het wijk-werkkantoor te Sint-Pieters-Leeuw gelden deze regels tot en met 19 april. 

We blijven telefonisch en via e-mail bereikbaar (zie hiervoor de pagina 'zitdagen, contactadressen'.

Wijk-werkers die vragen hebben rond het afgeven van prestatieformulieren & wijk-werkcheques, of het ontvangen van nieuwe fiches nemen best telefonisch contact op met hun bemiddelaar.

In verband met wijk-werkactiviteiten geldt de volgende algemene richtlijn: de gebruikers (zowel rechtspersonen als particulieren) beslissen zelf of de voorziene activiteiten nog kunnen plaatsvinden. Ook de wijk-werkorganisator kan beslissen om geplande activiteiten te schorsen.

 

Afdrukken E-mailadres

Vermindering fiscale aftrekbaarheid wijk-werkcheques naar 20%

Geplaatst: januari 2020

Beste gebruiker,

Op 30 december 2019 werd in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd dat het belastingvoordeel van wijk-werkcheques voor het inkomstenjaar 2020 (aanslagjaar 2021) verlaagd werd van 30% naar 20%, naar analogie met de dienstencheques.  

Hieronder vindt  u de info die Edenred op hun website publiceerde:

Informatie over de aanpassing van het fiscale voordeel

Het belastingsvoordeel van wijk-werkcheques werd voor het inkomstenjaar 2020 (aanslagjaar 2021) van 30% verlaagd naar 20%. 

Dit wil zeggen dat:

- voor de cheques aangekocht in het jaar 2019 (aanslagjaar 2020) het belastingsvoordeel nog steeds 30 % is. De gebruikers zullen in 2020 een fiscaal attest ontvangen waarop nog steeds het tarief van 30 % gehanteerd zal worden (AJ 2020 - IJ 2019) . 

- voor de cheques aangekocht vanaf 01.01.2020 (aanslagjaar 2021) het belastingsvoordeel van 20 % zal gelden. De gebruikers zullen in 2021 een fiscaal attest ontvangen waarop het tarief van 20 % van toepassing zal zijn (AJ 2021 - IJ 2020).

Bron: https://wijkwerkcheques.edenred.be/hc/nl/articles/115004764154-Fiscale-aftrekbaarheid-van-de-wijk-werkcheques

De vermindering geldt enkel voor privépersonen. Voor wijk-werkcheques aangekocht in  2019 wijzigt er dus niets.

Voor meer inlichtingen kan u terecht bij wijk-werken Zuidwest Rand of op de website van Edenred.

Afdrukken E-mailadres

Geldigheid wijk-werkcheques en praktische tips

Geplaatst: september 2019

Graag geven wij u wat bijkomende informatie over de wijk-werkcheques. 

De cheques blijven één jaar geldig.

Wij doen ons best om voor uw klus zo snel mogelijk een wijk-werker te vinden. We kunnen u echter niet garanderen dat er onmiddellijk na inschrijving een wijk-werker langskomt.

Op dit moment is in sommige gemeenten de vraag groter dan het aanbod. Wij verontschuldigen ons hiervoor en zetten alles in het werk om u zo snel mogelijk verder te helpen.

Praktische tips:

 • We raden u aan om pas cheques te bestellen wanneer uw bemiddelaar een wijk-werker voor u gevonden heeft. Zo maakt u optimaal gebruik van de geldigheidstermijn van uw cheques.
 • Bestel telkens een kleine hoeveelheid cheques. Koopt u elektronische cheques aan dan bent u niet gebonden aan een bepaalde hoeveelheid. Papieren cheques kunt u enkel aankopen per veelvoud van tien.
 • Heeft u cheques die binnen de 2 maanden vervallen, contacteer dan onze bemiddelaars wijk-werken. Zij bekijken samen met u of er al dan niet een wijk-werker beschikbaar is.
 • Indien er voor de vervaldatum geen wijk-werker kan langskomen, dan raden wij aan om uw cheques vóór de vervaldatum terug te sturen naar Edenred. U recupereert dan 70 % van het aankoopbedrag via Edenred. De resterende 30 % kunt u recupereren via fiscale aftrek van uw belastingen. Hiervoor moet u de cheques terugsturen in het jaar na aankoop. Het is dus beter om de cheques die u aankocht in 2019 pas na 1 januari 2020 terug te sturen. Zo lijdt u geen financieel verlies (cheques die in het jaar van aankoop worden teruggestuurd, worden in mindering gebracht op uw fiscaal attest).
 • Vervallen cheques worden niet terugbetaald door uitgiftemaatschappij Edenred.
 • U bent zelf verantwoordelijk om de vervaldatum van uw aangekochte wijk-werkcheques op te volgen.

Indien u nog inlichtingen wenst kunt u contact opnemen met wijk-werken. Voor andere vragen omtrent wijk-werkcheques kunt u ook terecht bij Edenred.

Een algemene handleiding met meer informatie over hoe u cheques kunt bestellen of gebruiken, vindt u op de website van Edenred.

Afdrukken E-mailadres

Fiscale aftrekbaarheid van wijk-werkcheques

Geplaatst op 17 juni 2019

Als je privépersoon bent en je maakt gebruik van wijk-werken kan je dit aangeven aan de belastingen. Voor het bedrag waarvoor je cheques aankocht, kom je in aanmerking voor een belastingvermindering van 30% (de uitgaven voor wijk-werkcheques en dienstencheques samen zijn beperkt tot 1.470,00 € (geïndexeerd bedrag) voor het aanslagjaar 2019 (inkomsten 2018)).

Het fiscaal attest kan je terugvinden op my-wijkwerkcheque.be-webruimte. Je kan je attest ook opvragen bij Edenred. Gebruikers die geen e-mailadres hebben, krijgen het attest per post opgestuurd.

Voor personen die gebruik maken van de online belastingaangifte via Taks-on-Web wordt het bedrag automatisch ingevuld. Voor de papieren versie vul je het bedrag in code 3363 (of 4363) in van je aangifte.

Voor meer informatie kan je terecht bij je bemiddelaar wijk-werken of via de website van Edenred:https://wijkwerkcheques.edenred.be/hc/nl/articles/115004764154-Fiscale-aftrekbaarheid-van-de-wijk-werkcheques

Afdrukken E-mailadres

Partners

StadHalle HR
Gemeente Beersel Q
Logonieuw Transparant
P Partnerdilbeek

Volg ons:

 

 

bottom logo

Contacteer ons

Zuidwest Rand
Oudstrijdersplein 18
1500 Halle

Tel: 02.365.97.06
info@zuidwestrand.be