Nieuwe bemiddelaars wijk-werken

De afgelopen maand zijn Krista en Brigitte allebei in pensioen gegaan en is Stacy van job veranderd binnen VDAB. Intussen zijn er 2 nieuwe wijk-werk bemiddelaars gestart. Jeno en Julie ronden momenteel hun opleiding af en zullen vanaf volgende week zelfstandig aan de slag gaan. Ga zeker eens langs tijdens een van de permanentiemomenten om kennis te maken met hen.

 • Julie Lechevin: 0470 66 51 73, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Jeno Thiels: 0470 66 51 74, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De permanentiemomenten blijven behouden:

 • Halle: woensdag 13u30-16u
 • Beersel: donderdag 9u30-12u
 • Sint-Pieters-Leeuw: woensdag 9u30-12u
 • Dilbeek: maandag 9u30-12u

Nieuwe bemiddelaars

Afdrukken E-mailadres

Wijk-werken in een nieuw jasje

Bij het uitvoeren van tuinopdrachten of herstellingswerken kunnen je kleren al eens beschadigd raken. Van daaruit groeide het idee om T-shirts te laten maken die wijk-werkers kunnen dragen tijdens het uitoefenen van hun taken. We kozen voor een stevige stof die tegen een stootje kan.

Via de T-shirts willen we niet alleen onze wijk-werkers van degelijke werkkleding voorzien maar tegelijkertijd ook onze werking wat breder bekendmaken. Wie weet zie jij binnenkort een van onze wijk-werkers aan het werk in hun nieuw T-shirt!

tshirtsT shirts definitief voorT shirts definitief achter

Afdrukken E-mailadres

Invoering addendum bij gebruikersovereenkomst wijk-werken

Geplaatst op 15 april 2020

Belangrijk: het addendum bij de wijk-werken gebruikersovereenkomst is van toepassing op gebruikers die een gebruikersovereenkomst aangingen vóór 09/01/2020. Gebruikers die sinds deze datum zich inschreven bij wijk-werken Zuidwest Rand ontvangen automatisch de meest recente versie van de overeenkomst.

Beste gebruiker,

Vorige maand brachten wij u per brief op de hoogte van het nieuwe addendum bij uw bestaande wijk-werken gebruikersovereenkomst.

In het addendum staan voornamelijk een aantal kleine verduidelijkingen en toevoegingen op de oorspronkelijke overeenkomst.

Vanaf vandaag, 15 april 2020, is het addendum van toepassing. Voor de artikels die niet gewijzigd werden, blijven onze eerdere overeenkomsten van kracht.

Indien u vragen heeft, kan u steeds bij ons terecht.

Dit nieuwsitem wordt beschouwd als communicatie naar alle gebruikers voor wie het addendum van toepassing is.

Afdrukken E-mailadres

Geldigheid wijk-werkcheques en praktische tips

Geplaatst: september 2019

Graag geven wij u wat bijkomende informatie over de wijk-werkcheques. 

De cheques blijven één jaar geldig.

Wij doen ons best om voor uw klus zo snel mogelijk een wijk-werker te vinden. We kunnen u echter niet garanderen dat er onmiddellijk na inschrijving een wijk-werker langskomt.

Op dit moment is in sommige gemeenten de vraag groter dan het aanbod. Wij verontschuldigen ons hiervoor en zetten alles in het werk om u zo snel mogelijk verder te helpen.

Praktische tips:

 • We raden u aan om pas cheques te bestellen wanneer uw bemiddelaar een wijk-werker voor u gevonden heeft. Zo maakt u optimaal gebruik van de geldigheidstermijn van uw cheques.
 • Bestel telkens een kleine hoeveelheid cheques. Koopt u elektronische cheques aan dan bent u niet gebonden aan een bepaalde hoeveelheid. Papieren cheques kunt u enkel aankopen per veelvoud van tien.
 • Heeft u cheques die binnen de 2 maanden vervallen, contacteer dan onze bemiddelaars wijk-werken. Zij bekijken samen met u of er al dan niet een wijk-werker beschikbaar is.
 • Indien er voor de vervaldatum geen wijk-werker kan langskomen, dan raden wij aan om uw cheques vóór de vervaldatum terug te sturen naar Edenred. U recupereert dan 70 % van het aankoopbedrag via Edenred. De resterende 30 % kunt u recupereren via fiscale aftrek van uw belastingen. Hiervoor moet u de cheques terugsturen in het jaar na aankoop. Het is dus beter om de cheques die u aankocht in 2019 pas na 1 januari 2020 terug te sturen. Zo lijdt u geen financieel verlies (cheques die in het jaar van aankoop worden teruggestuurd, worden in mindering gebracht op uw fiscaal attest).
 • Vervallen cheques worden niet terugbetaald door uitgiftemaatschappij Edenred.
 • U bent zelf verantwoordelijk om de vervaldatum van uw aangekochte wijk-werkcheques op te volgen.

Indien u nog inlichtingen wenst kunt u contact opnemen met wijk-werken. Voor andere vragen omtrent wijk-werkcheques kunt u ook terecht bij Edenred.

Een algemene handleiding met meer informatie over hoe u cheques kunt bestellen of gebruiken, vindt u op de website van Edenred.

Afdrukken E-mailadres

Fiscale aftrekbaarheid van wijk-werkcheques

Geplaatst op 17 juni 2019

Als je privépersoon bent en je maakt gebruik van wijk-werken kan je dit aangeven aan de belastingen. Voor het bedrag waarvoor je cheques aankocht, kom je in aanmerking voor een belastingvermindering van 30% (de uitgaven voor wijk-werkcheques en dienstencheques samen zijn beperkt tot 1.470,00 € (geïndexeerd bedrag) voor het aanslagjaar 2019 (inkomsten 2018)).

Het fiscaal attest kan je terugvinden op my-wijkwerkcheque.be-webruimte. Je kan je attest ook opvragen bij Edenred. Gebruikers die geen e-mailadres hebben, krijgen het attest per post opgestuurd.

Voor personen die gebruik maken van de online belastingaangifte via Taks-on-Web wordt het bedrag automatisch ingevuld. Voor de papieren versie vul je het bedrag in code 3363 (of 4363) in van je aangifte.

Voor meer informatie kan je terecht bij je bemiddelaar wijk-werken of via de website van Edenred:https://wijkwerkcheques.edenred.be/hc/nl/articles/115004764154-Fiscale-aftrekbaarheid-van-de-wijk-werkcheques

Afdrukken E-mailadres

Partners

StadHalle HR
Gemeente Beersel Q
Logonieuw Transparant
P Partnerdilbeek

Volg ons:

 

 

bottom logo

Contacteer ons

Zuidwest Rand
Oudstrijdersplein 18
1500 Halle

Tel: 02.365.97.06
info@zuidwestrand.be