Geldigheid wijk-werkcheques en praktische tips

Geplaatst: september 2019

Graag geven wij u wat bijkomende informatie over de wijk-werkcheques. 

De cheques blijven één jaar geldig.

Wij doen ons best om voor uw klus zo snel mogelijk een wijk-werker te vinden. We kunnen u echter niet garanderen dat er onmiddellijk na inschrijving een wijk-werker langskomt.

Op dit moment is in sommige gemeenten de vraag groter dan het aanbod. Wij verontschuldigen ons hiervoor en zetten alles in het werk om u zo snel mogelijk verder te helpen.

Praktische tips:

  • We raden u aan om pas cheques te bestellen wanneer uw bemiddelaar een wijk-werker voor u gevonden heeft. Zo maakt u optimaal gebruik van de geldigheidstermijn van uw cheques.
  • Bestel telkens een kleine hoeveelheid cheques. Koopt u elektronische cheques aan dan bent u niet gebonden aan een bepaalde hoeveelheid. Papieren cheques kunt u enkel aankopen per veelvoud van tien.
  • Heeft u cheques die binnen de 2 maanden vervallen, contacteer dan onze bemiddelaars wijk-werken. Zij bekijken samen met u of er al dan niet een wijk-werker beschikbaar is.
  • Indien er voor de vervaldatum geen wijk-werker kan langskomen, dan raden wij aan om uw cheques vóór de vervaldatum terug te sturen naar Edenred. U recupereert dan 70 % van het aankoopbedrag via Edenred. De resterende 30 % kunt u recupereren via fiscale aftrek van uw belastingen. Hiervoor moet u de cheques terugsturen in het jaar na aankoop. Het is dus beter om de cheques die u aankocht in 2019 pas na 1 januari 2020 terug te sturen. Zo lijdt u geen financieel verlies (cheques die in het jaar van aankoop worden teruggestuurd, worden in mindering gebracht op uw fiscaal attest).
  • Vervallen cheques worden niet terugbetaald door uitgiftemaatschappij Edenred.
  • U bent zelf verantwoordelijk om de vervaldatum van uw aangekochte wijk-werkcheques op te volgen.

Indien u nog inlichtingen wenst kunt u contact opnemen met wijk-werken. Voor andere vragen omtrent wijk-werkcheques kunt u ook terecht bij Edenred.

Een algemene handleiding met meer informatie over hoe u cheques kunt bestellen of gebruiken, vindt u op de website van Edenred.

Afdrukken E-mailadres

Partners

StadHalle HR
Gemeente Beersel Q
Logonieuw Transparant
P Partnerdilbeek

Volg ons:

 

 

bottom logo

Contacteer ons

Zuidwest Rand
Oudstrijdersplein 18
1500 Halle

Tel: 02.365.97.06
info@zuidwestrand.be