Jobbeurs VDAB Halle

Op 09/05/2023 organiseert VDAB in samenwerking met stad Halle en de gemeenten Beersel, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw een jobbeurs in CC ’t Vondel.

Ben je op zoek naar naar een nieuwe job, uitdaging, ...? 

Kom dan zeker langs op dinsdag 09/05/2023 tussen 9u30 en 13u ! 

Tot dan! 

 VDAB Jobbeurs Halle Social Media 1440x1440px 202303

 

Afdrukken E-mailadres

Verhuis locatie wijk-werken Sint-Pieters-Leeuw

Vanaf dinsdag 3 januari 2023 zal de locatie van wijk-werken Sint-Pieters-Leeuw wijzigen. We verhuizen naar het Sociaal Huis (Hemelrijk) van Sint-Pieters-Leeuw.
De permanentie in Sint-Pieters-Leeuw zal ook op een ander moment doorgaan nl. dinsdagvoormiddag van 9u30 tot 12u.  Op dit moment kan je zonder afspraak langsgaan.
Op andere momenten kan je de bemiddelaars telefonisch of via e-mail contacteren of kan je een afspraak vragen. 

Hieronder een overzicht van de verschillende locaties en permanenties zonder afspraak:

Dilbeek                            maandag 9u30 - 12u
Koetshuis, de Heetveldelaan 8, 1700 Dilbeek

Sint-Pieters-Leeuw         dinsdag 9u30-12u
Sociaal Huis - Hemelrijk, Fabriekstraat 1b, 1601 Ruisbroek

Halle                                   woensdag 13u30-16u
Sociaal Huis, Auguste Demaeghtlaan 38, 1500 Halle

Beersel                               donderdag 9u30-12u
OCMW, Torleylaan 13, 1654 Huizingen

Hieronder vind je onze contactgegevens en werkplanning:
Julie Lechevin: 0470 66 51 73, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Halle & Beersel (van de 1ste tot de 15de van de maand)
  Dilbeek & Sint-Pieters-Leeuw (van de 16de tot de laatste dag van de maand)

Jeno Thiels: 0470 66 51 74, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Dilbeek & Sint-Pieters-Leeuw (van de 1ste tot de 15de van de maand
  Halle & Beersel (van de 16de tot de laatste dag van de maand)

Afdrukken E-mailadres

Atelier Halle- Vilvoorde 11 oktober 2022

 

 PERSBERICHT 

Lokale en sociale economie inspireren elkaar over circulaire toekomst tijdens Atelier Halle-Vilvoorde


11/10/2022, Asse. Vandaag verzamelden professionals uit de lokale en sociale economie voor ‘Atelier Halle-Vilvoorde’, een inspirerende netwerkdag in Asse in het teken van circulair werken. Maatwerkbedrijf AMAB toonde hoe dat kan in de praktijk. Een absolute primeur als allereerste samenwerking tussen dertien lokale besturen en hun vier regisseurs voor Werk en Sociale Economie. En dit met de zegen van Vlaams minister Jo Brouns: “De toekomst is lokaal en circulair. Het potentieel om onze arbeidsmarkt te versterken zit op het lokale niveau, bij de lokale besturen en hun partners in de lokale en sociale economie. Samenwerken werkt!” 

Vier regisseurs, dertien lokale besturen

Dertien lokale besturen in Halle-Vilvoorde groepeerden zich de voorbije jaren om hun (sociale) tewerkstellingsbeleid te laten begeleiden en ondersteunen door een regisseur. De InterLokale Vereniging (ILV) Dilbeek, Asse en Wemmel, de ILV ISSE Vilvoorde-Machelen-Grimbergen, Welzijnskoepel West-Brabant en Zuidwest Rand streven samen met elk lokaal bestuur naar een gedragen beleidsvisie die de sociale economie versterkt. Ze introduceren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terug in het arbeidscircuit en slaan de brug naar de reguliere lokale economie. En naar elkaar, zoals blijkt uit grensoverschrijdende acties zoals dit ‘Atelier Halle-Vilvoorde’.

>>> Download hier de foto's

"Circulair is een zaak van iedereen"

Marleen Wynant, regisseur voor ILV Dilbeek, Asse en Wemmel: “Vandaag staat helemaal in het teken van ontmoeting. We maken allemaal deel uit van een lange reeks van waardevolle schakels, elk onmisbaar voor een sterk geheel. Als we willen samenwerken is het belangrijk om elkaar informeren, te inspireren en vooral ook te motiveren. De lokale en sociale economie in Halle-Vilvoorde is een bruisende biotoop: we kijken vooruit en bereiden ons samen voor op toekomstige uitdagingen.”
 
“Daarom hebben we het vandaag ook over circulair werken”, vult Rob Langens (ILV Vilvoorde, Machelen en Grimbergen) aan. “Dat is immers een zaak van iedereen. Producten en materialen worden op die manier zo lang en hoogwaardig mogelijk ingezet. Het verlaagt de druk op milieu en klimaat, het biedt grote kansen aan bedrijven en zorgt ervoor dat we minder afhankelijk zijn van grondstoffen. Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2050 een volledig circulaire economie te realiseren. Vlaanderen Circulair vertelde daarom vandaag over hun doel van een breed partnerschap van organisaties om van onze regio een circulaire koploper te maken.”

"Strategische koers naar duurzaamheid"

Dat klinkt mooi in theorie, maar het is vooral de praktische uitrol die tastbare voordelen oplevert. “We zijn verheugd dat we ook de praktische toepassingen konden laten ontdekken bij het sociale maatwerkbedrijf AMAB. De plaatsjes voor dit bezoek waren meteen de deur uit”, zegt Valérie Detobel (Zuidwest Rand) die de regisseursrol opneemt voor Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. “Met hun 800 medewerkers verspreid over drie locaties in Halle, Asse en Zaventem zet AMAB al langer koers naar circulair ondernemen. Een strategisch kompas toont de weg via technologie en innovatieve technieken. Blikvangers waren alvast de duurzame verpakkingen en de geautomatiseerde wasstraat voor herbruikbare bekers. Die laatste was dit jaar goed voor 1,5 miljoen gewassen en herbruikte bekers en voor een vaste tewerkstelling van 10 personen.”
 
Phil Drieghe (Welzijnskoepel West-Brabant), regisseur voor Kraainem, Wezembeek-Oppem en Zaventem: “We richtten ons met dit Atelier voor het eerst tot de brede en diverse groep van mensen die actief zijn in de lokale en sociale economie. Het was gezellig snuisteren bij de stands van onze partners Doeners.be en People Made, met bovenal veel aangename gesprekken. De ideale gelegenheid om nieuwe projecten te ontdekken en de basis te leggen voor nieuwe vruchtbare samenwerkingen.”

"Arbeidsmarkt versterken van op lokale niveau"

Vlaams minister voor Werk en Sociale Economie Jo Brouns sprak in de inleiding meteen zijn zegen uit: “De toekomst is lokaal en circulair, daar geloof ik heel sterk in. Het potentieel voor het versterken van onze arbeidsmarkt ligt op het lokale niveau. Via hun regierol voor sociale economie, en straks ook voor werk, zijn onze lokale besturen de belangrijkste partners om die grote mogelijkheden mee vorm te geven. Met de partners uit de sociale en de lokale economie is er de nodige expertise en het juiste netwerk om samen jobkansen te creëren voor kwetsbare mensen. Dit Atelier maakt het mogelijk om verder samen te werken aan concrete oplossingen. We moeten immers samen schrijven aan dit verhaal van mensen en mogelijkheden, van kansen en talenten. Alleen zo wordt het verschil gemaakt en  kunnen we tot een sociale en circulaire economie komen. ‘Samenwerken werk’ geldt meer dan ooit!”

 

Persbericht in PDF-versie

 

Contact

Marleen Wynant
Coördinator Sociale Economie
0492 90 08 49
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rob Langens
ILV ISSE Vilvoorde-Machelen-Grimbergen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beeldmateriaal

www.haviland.be/perskit

Haviland intercommunale
Brusselsesteenweg 617
1731 Zellik

Valérie Detobel
Zuidwest Rand
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Phil Drieghe
Welzijnskoepel West-Brabant
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Afdrukken E-mailadres

Partners

StadHalle HR
Gemeente Beersel Q
Logonieuw Transparant

Volg ons:

 

 

bottom logo

Contacteer ons

Zuidwest Rand
Oudstrijdersplein 18
1500 Halle

Tel: 02.365.97.06
info@zuidwestrand.be